doopsel

Je leven is heel wat veranderd: je bent papa of mama geworden, misschien voor de eerste keer, misschien een tweede of derde of … keer. Zo’n kindje is een wonder, dat kleine leven dat groeide in mama’s buik en er zo hulpeloos uitkwam. Je hebt je er zo lang op voorbereid, een naam gezocht, een kamer ingericht, kleertjes gekocht, maar op de dag van de geboorte leek de wereld even stil te staan. Wetend dat dit kleine mensje jou nodig heeft om op te groeien. Misschien heb je het gevoel: dat kunnen wij niet alleen, wij willen daarbij gedragen worden. Dan kan jij bij ons terecht om je kindje in de geloofsgemeenschap te laten opnemen: een groep van mensen die erin geloven dat het leven van Jezus van Nazareth nog steeds mensen helpt. En zij proberen – met vallen en opstaan, met lukken en mislukken – te doen zoals Hij deed. En zij geloven dat God mensen daarin helpt in het gewone, maar juist zo bijzondere, van alledag. Als jij graag jouw kindje laat dopen omdat die weg voor jou én haar / hem zinvol is, dan vind je de data in de "brochure doopcatechese".

Op die dagen worden er nog andere kinderen gedoopt, daarom is er vooraf een voorbereidingsavond waarin nagedacht wordt over de betekenis van het dopen en waarin we de doopviering samenstellen.
Hou deze avond vrij (als het mogelijk is als koppel samen) zodat je het gebeuren nog intenser kan beleven. Normaal starten we om 20.00 u en sluiten rond 22.00 u af.
Een aantal mogelijke teksten voor gebruik in een doopviering kan je hier vinden.

Heb je een doopdatum gekozen, vul dan dit formulier in zodat alle gegevens correct ter beschikking zijn. Als een bepaalde datum reeds volzet is, dan is die datum niet meer te kiezen in het formulier.

Opgelet: wij wijken in de regel niet af van de vooropgestelde data uit de folder. Indien u echter, door bijzondere omstandigheden, toch een vraag zou hebben om te mogen afwijken van deze doopdata, dan vult u het digitale formulier niet in, maar neemt u rechtstreeks contact op met de verantwoordelijke om dit te bespreken. Contactgegevens vindt u eveneens in de folders.

Ben je al (jong)volwassen en je wilt graag gedoopt worden, contacteer dan pastoor Raf Vermeulen, Philippus Neridreef 3, 9100 Sint-Niklaas, telefoon 03 776 08 22, rafvermeulen@skynet.be want dan kan er samen met jou gekeken worden hoe we jouw doopsel best voorbereiden.

onze doopvont
doopvont
Al wie wordt gedoopt, wordt door God gedragen
zoals een adelaar zijn vleugels spreidt
om zijn jongen op te vangen.