Dag jongen, dag meisje, je zit al op de grote school! De kleuterklas is al lang vergeten. Je hebt jouw juf of meester misschien al horen spreken over “jouw eerste communie”, maar je weet nog niet goed wat dat is? Wel, je weet dat er mensen zijn die elke zondag naar de kerk gaan.
Daar luisteren we naar verhalen van Jezus en delen we een stukje Brood en drinkt de pastoor uit de Beker. Wanneer jij je eerste communie wilt doen, wilt dat zeggen dat jij ook van dat Brood krijgt.
Je hebt misschien al gezien dat dat geen boterham is waar je choco kan op smeren. Het is maar een klein stukje, maar groot genoeg om ons te helpen. Want op die manier zegt Jezus ons elke keer weer: wees maar niet bang, Ik ben bij je! En als we voelen dat Hij bij ons is, lijkt het wel of we iets meer kunnen: dan lukt het soms beter om mensen graag te zien, om aandacht te hebben voor anderen, om vriendschap te sluiten, … Maar eigenlijk zijn we daar nooit helemaal mee klaar en juist daarom komen we regelmatig in de kerk samen. Net zoals je ook regelmatig moet eten om gezond te blijven.
Als jij jouw eerste communie wilt doen, dan zijn er verschillende mogelijkheden:

  • Jij gaat naar een vrije gesubsidieerde school van Sint-Niklaas: de voorbereiding gebeurt in de klas.
  • Jij gaat naar een stedelijke of gemeenschapsschool: je spreekt er best eens over met je juf of meester godsdienst: wellicht zijn er nog kinderen die hun eerste communie willen doen.
  • Jij gaat naar een school buiten de stad, maar je wilt eerste communie doen op Tereken: neem contact op met Lieve Van Driessen, telefoon 0479 50 77 04, lieve.vandriessen@telenet.be
Hoe dan ook doe je dat best in het begin van het schooljaar, zodat er tijd genoeg is om alles voor te bereiden.

Op Tereken spreekt de school af om drie maal aan te sluiten bij de zondagsviering.

datuminformatie
zondag 10 december 2017 Eerste instapviering met uitleg in de kerk
zondag 25 februari 2018 tweede instapviering met practische info
zondag 25 maart 2018 derde instapviering met communietocht in de kerk

Daarna is er telkens nog een moment van samenzijn in de Heilig-Hartschool. Zo is er contact met de geloofsgemeenschap en met de ouders en kinderen van de Eerste Communie.

De eerste communie heeft plaats op donderdag 10 mei 2018 (Hemelvaartsdag) om 10.30 u in onze Terekenkerk.

Een aantal weken nadat je jouw eerste communie deed, nodigen we je nog eens extra uit om "dank je wel" te zeggen. (Dankviering in de zondagsmis op 24 juni 2018)

Wil jij als jongere zelf nog één en ander opzoeken, kijk dan gerust eens op de websites van nabbi of stichting samuel.

Als jij nog niet gedoopt bent en toch jouw eerste communie wil doen, maak dan een afspraakje met priester Raf of met Lieve. Die zullen het fijn vinden dat jij die stap wil zetten!

eerste communie 2013