Terekenaren zouden zichzelf niet zijn als ze van tijd tot tijd niet konden feesten.
daar wordt dus op tijd voor gezorgd!

Terekenfeesten
Het Terekenfeestencomité (omkaderd met nog tal van andere vrijwilligers) zorgt er jaarlijks voor dat de laatste twee weken van augustus de Terekenfeesten voor heel wat lekkers en gezelligs zorgen: mosselen a volonté (of paling voor de fijnproevers), een uitgebreide dessertenkaart, optreden voor de senioren, kaarting en een muzikale afsluiter brengen heel wat mensen op de been.

En dat er velen zijn die hiervan willen komen genieten, zullen we geweten hebben.
terekenfeesten

Om mee te helpen kan je bij André Thierens terecht: terekenfeesten@sintjozeftereken.be.

Meer info? De uitslag van de tombola?
Of als je op foto's wilt “zien” hoe het er aan toe gaat: hier meer over de Terekenfeesten.


Heimolenfeest
Op Pinkstermaandag herdenken we de 17 soldaten van Heimolenhoek die veilig en wel terugkeerden van het front tijdens WO I en in dankbaarheid daarvoor een kapel oprichtten.
In een gebedsdienst aan de kapel van Onze Lieve Vrouw van den IJzer op Heimolen worden hun namen genoemd, maar worden ook hen herdacht die door oorlog of geweld zijn omgekomen of getekend.

Na de gebedsdienst van 11u00 is er gelegenheid tot ontmoeting bij een aperitiefje.
heimolenfeesten

Impulsavond
Het gebeurt overal rond die periode: mensen wensen elkaar het beste toe. In onze geloofsgemeenschap hebben we daarvoor onze Impulsavond. Een avond die mensen een “impuls” wilt geven om het nieuwe jaar in te zetten. Een nieuwjaarsreceptie als je wilt, met dat tikkeltje “meer”.

De impulsavond 2020 was op 17 januari.

impulsavond

Sint-Ceciliafeest
Vrijwilligers die zich zomaar gratis en belangeloos voor niets inzetten, mogen af en toe in de bloemetjes worden gezet. Voor allen die betrokken zijn met de liturgie laat de patroonheilige van de zangers Sint -Cecilia zich jaarlijks graag even horen.
Het is een gelegenheid om dank te zeggen en om elkaar te ontmoeten.

Het Ceciliafeest 2019 was op 24 november.