doopsel

Je leven is heel wat veranderd: je bent papa of mama geworden, misschien voor de eerste keer, misschien een tweede of derde of … keer. Zo’n kindje is een wonder, dat kleine leven dat groeide in mama’s buik en er zo hulpeloos uitkwam. Je hebt je er zo lang op voorbereid, een naam gezocht, een kamer ingericht, kleertjes gekocht, maar op de dag van de geboorte leek de wereld even stil te staan. Wetend dat dit kleine mensje jou nodig heeft om op te groeien. Misschien heb je het gevoel: dat kunnen wij niet alleen, wij willen daarbij gedragen worden. Dan kan jij bij ons terecht om je kindje in de geloofsgemeenschap te laten opnemen: een groep van mensen die erin geloven dat het leven van Jezus van Nazareth nog steeds mensen helpt. En zij proberen – met vallen en opstaan, met lukken en mislukken – te doen zoals Hij deed. En zij geloven dat God mensen daarin helpt in het gewone, maar juist zo bijzondere, van alledag.

Om je kindje(s) aan te melden voor het doopsel vragen we je volgende stappen te dooplopen.

 1. Zoek een datum in de folder
 2. Lees rustig de folder doopcatechese 2022 door, dan weet je hoe we werken en wat we verwachten. Je kunt er ook terugvinden op welke momenten en in welke kerken wij doopselvieringen aanbieden in Sint-Niklaas.

  Voorafgaand aan de doop is er een avond waarin nagedacht wordt over de betekenis van het dopen en waarin we de doopviering samenstellen.
  Hou deze avond vrij (als het mogelijk is als koppel samen) zodat je het gebeuren nog intenser kan beleven. Normaal starten we om 20.00 u en sluiten rond 22.00 u af.
  We vragen om vooraf de keuzeteksten door te nemen en je voorkeur te bepalen.
  Je vindt ze via een link naar keuze: voor doopviering jongen of voor doopviering meisje of voor doopviering meerdere kinderen..

  Nog dit: normaal wijken we niet af van de vooropgestelde data. Indien je, vanwege bijzondere omstandigheden, toch een vraag zou hebben voor een andere dag, vul dan het digitale formulier hieronder (stap 3) niet in, maar neem rechtstreeks contact op met het secretariaat om dit te bespreken. Contactgegevens vind je eveneens in de folder.

 3. Kijk na of er nog plaats is
 4. Om het werkbaar te houden beperken we het aantal doopkindjes per doopviering. Indien de viering van je keuze al volzet is, vind je deze niet in de lijst terug. Kies dan vanuit de folder een andere datum of plaats.

  Hier de lijst met beschikbare plaatsen per datum.


 5. Vul het formulier in
 6. Heb je je keuze gemaakt?

  Klik hier om het digitale formulier te openen.

  Doopvieringen uit de folder waarvoor het maximaal aantal dopelingen werd bereikt, verschijnen niet meer in de keuzelijst van het digitale formulier. Kijk dus eerst na of er nog plaats is (zie stap 2).

  Als je alles goed hebt doorgegeven krijg je automatisch een antwoord dat je formulier is ingediend. Een doopcatechist neemt vervolgens nog met jou contact op.
Door het invullen van het formulier ga je akkoord met deze privacy verklaring.

Ben je (jong)volwassen en je wilt graag gedoopt worden, contacteer dan pastoor Raf Vermeulen, Philippus Neridreef 3, 9100 Sint-Niklaas, telefoon 03 776 08 22, rafvermeulen@skynet.be om samen met jou te kijken hoe we jouw doopsel best voorbereiden.

onze doopvont
doopvont
Al wie wordt gedoopt, wordt door God gedragen
zoals een adelaar zijn vleugels spreidt
om zijn jongen op te vangen.

De symboliek van onze doopvont wordt in volgend filmpje voor kinderen uitgelegd.