Mensen die voor elkaar kiezen en met elkaar door het leven willen gaan, kunnen dat doen op verschillende manieren. Je kan naar het gemeentehuis gaan en daar een contract tekenen: dat is een belangrijke stap. Maar misschien willen jullie dat jullie burgerlijk huwelijk gezegend wordt. Dat maakt dat Iemand jullie zegt: “Ik ga met jullie mee en Ik wens jullie daarin alle goeds”. Dan zijn jullie van harte welkom om dat in de kerk te laten gebeuren.
En eigenlijk kan je God misschien niet beter zien dan in diegene met wie je wilt trouwen: zo lief is Hij, zo goddelijk is je partner.
God wil er altijd zijn voor mensen, net zoals jullie elkaar beloven er te zijn in “lief en leed, in ziekte en gezondheid, in vreugde en verdriet”.
Kortom: mensen kunnen een stukje God zijn voor elkaar.

Als jullie besluiten om te trouwen in de kerk, is het goed om vooraf deel te nemen aan de voorbereidingsavonden die in onze stad doorgaan. Op die avonden kom je in contact met andere koppels die gaan trouwen en is er heel wat gelegenheid om onderling als koppel en met de andere mensen in gesprek te gaan.
De lijst met data en info vind je op deze dekenale webpagina., hier vind je de folder verloofdenwerking

Om jullie huwelijksviering te regelen, neem je contact op met pastoor Raf Vermeulen, Philippus Neridreef 3, 9100 Sint-Niklaas, telefoon 03 776 08 22, rafvermeulen@skynet.be.

geliefd

Een huwelijksviering kost € 250. Het makkelijkste is om te vooraf over te schrijven op rekening BE75 0018 6119 2651 van Pastorale Parochiale VZW van de parochie in Sint-Niklaas..